یداد مدیریت هوشمند پسماند شهری که به عنوان اولین نشست از سلسله رویدادهای ارائه نیازهای فناورانه و نوآورانه شهرداری تهران برگزار شد «پیروز حناچی»؛ شهردار تهران بر حمایت از استارت اپها بمنظور رفع چالشهای شهری تأکید کرد.
حناچی در این نشست ضمن تأکید بر حرکتهای نوآورانه برای حل چالشهای شهری گفت اگر شهرداری مهمترین مشکلات شهر را با مشارکت و حضور مردم حل کند قطعا موفقتر خواهد بود.
به گزارش روابط عمومی سازمان فاوای شهرداری، حناچی با بیان اینکه روزانه ۹ هزار تن زباله در سطح شهر جمع آوری و حمل میشود، اظهار کرد که زبالهها را به جنوبیترین مناطق تهران و ۴۵ هزار تن نخاله به سمت جاده آبعلی منتقل میشود. به گفته شهردار تهران هزینه حمل، ارزش این مواد و بیاستفاده بودن آنها و همچنین مشکلات زیست محیطی که پیش میآورد از جمله چالشهایی است که باید برای آن چارهای اندیشید:
«ما سیاست کلیمان برای حل معضلات در تهران استقبال و حمایت از استارتاپ هاست اما آنچه نیازمندیم در حوزه پسماند، دیدن این مسئله به عنوان یک چرخه است و نه یک پروژه. قدم اول در حوزه پسماند، کاهش تولید زباله است و قدم بعدی تفکیک از مبدأ که باید تمام توانمان را ابتدا بر روی این دو گام متمرکز کنیم.»
همچنین «محمد فرجود» مدیرعامل سازمان فاوای شهرداری تهران با اشاره به برنامه تهران هوشمند در افق ۱۴۰۰ توضیح داد که آغاز ۱۰۰ پروژه شهر هوشمند، تخصیص فضای لازم برای ۱۰۰ کسب و کار نوآور، راه اندازی ۱۰ مرکز زندگی هوشمند (living lab)، راه اندازی ۵ مجتمع فناوری و نوآوری شهری و راه اندازی آزمایشگاه شهر هوشمند (Test Bed) از مهمترین برنامههای آینده ما برای تبدیل پایتخت به شهری هوشمند است. مدیرعامل سازمان فاوا سپس ضمن مروری بر پروژههای سازمان برای هوشمندسازی تهران گفت:
«فرصتهای زیادی در کنار چالشهای شهر موجود است که شرکتهای نوآور و استارتاپهایی با ایدههای خلاق میتوانند از این فرصتها استفاده کنند. ما میتوانیم در این خصوص برای این شرکتها فضای کار ایجاد کنیم. همچنین اعطای مجوزهای لازم برای انجام فعالیتهایشان را در اختیار آنها قرار دهیم. سرمایه گذاری، تخصیص فضای تبلیغات شهری و زیرساختهای فنی لازم از دیگر امکانات و کمکهای شهرداری تهران به کسب و کارهای خلاقانه است.»