دستور سادهای در لینوکس وجود دارد که به کاربر میگوید سیستمش چه زمانی در حال کار بوده است. نام این دستور uptime است.
دستور Uptime یک خط خروجی میدهد که شامل اطلاعات زیر است:
ـ زمان فعلی
ـ میزان زمانی که سیستم در حال کار بوده است.
ـ چه تعداد کاربر به سیستم وارد شدهاند.
ـ چه تعداد کاربر در حال حاضر در حال استفاده از سیستم هستند.
ـ میزان متوسط بار سیستم طی 1، 5 و 15 دقیقه اخیر
میزان متوسط بار سیستم نمایانگر عدد میانگین تعداد پروسسهایی است که در وضعیت اجرا یا معلق در سیستم حضور دارد. اگر دستور uptime را در اوبونتو اجرا کنید، خروجی مشابه متن زیر نشان داده خواهد شد:
08:25:48 up 1:21, 2 users, load average: 1.00, 1.01, 1.03
از این خروجی میتوان به این نتیجه رسید که زمان فعلی سیستم،8:25 صبح است، دستگاه بدون آن که ریبوت شود، یک ساعت و 21 دقیقه در حال کار بوده است و 2 کاربر در حال حاضر از این سیستم استفاده میکنند.
میزان بار متوسط سیستم برای 1، 5 و 15 دقیقه اخیر بهترتیب 1.00، 1.01 و 1.03 بوده است. این دستور برای استفاده در سرورهای وب بسیار مفید است؛ چرا که خود ماشین به صورت فیزیکی در دسترس نیست و مدیر سیستم میخواهد از وضعیت سیستم خود حتی زمان روشن بودن آن نیز مطلع شود.
در این قسمت به معرفی چند نرم افرار پرداخته ایم که می توانید به کمک آنها با برنامه های مشابه، کارایی سیستم خود را بالا ببرید.
استفاده از نرم افزار Soluto جهت کاهش زمان Boot
Soluto فرانید Start up مدیریت و زمان Boot شدن کامپیوتر را محاسبه می کند و سپس به کاربر اطلاع می دهد، همچنین این نرم افزار قادر است کاربر را از زمان اجرای نرم افزارهایی که پس از بالا آمدن سیستم عامل بصورت خودکار اجرا می شوند، آگاه سازد، بدبن ترتیب شما می توانید آن دسته از برنامه هایی که مدت زمان زیادی برای اجرا نیاز دارند از لیست Startup خارج کنید و سرعت Boot شدن را افزایش دهید.
شما بعد از نصب باید کامپیوتر راRestart کنید تا نرم افزار Soluto ، کارش را آغاز کند. پس از اتمام فرایند Boot ، شما می توانید نتیجه را بر روی تصویر نمایش داده مشاهده کنید. سپس برروی گزینه Learn More در گوشه پایین، سمت چپ صفحه کلیک کنید و در نهایت نیز در پنجره باز شده، Chop Boot را انتخاب کنید. در این قسمت شما می توانید اطلاعات مربوط به برنامه های مختلفی که در زمان بوت سیستم اجرا می شوند را مشاهده کنید.
همچنین می توانید نرم افزارهایی که کارایی زیادی ندارند را غیرفعال کنید. البته به شرطی که تاثیر منفی برروی کامپیوتر نداشته باشد.این نرم افزارها در شاخه No Brainer قرار دارند. نرم افزارهای مهم مانند ابزارهای امنیتی نیز در شاخه Potentially Removable لیست می شوند. تغییرات در این قسمت تنها توسط کاربران حرفه ای و آنهایی که با سرویس های مختلف ویندوز آشنا هستند توصیه می شود. شاخه آخر نیز Cannot be Removed نام گذاری شده که در آن سرویس های مهم و اساسی سیستمی قرار دارند که غیرفعال کردن آنها توسط Soluto ممکن نیست.
شناخت مشکلات سیستم بوسیله نرم افزار iolo System Checkup
نرم افزار جدید iolo با نام System Checkup کامپیوتر را برای یافتن مشکلات احتمالی اسکن می کند. این نرم افزار طریق وب سایت این شرکت بصورت رایگان قابل دانلود است،
اگر نرم افزار در حال اجرا باشد، 9 تست گوناگون برروی بخش های مختلف سیستم مانند خرابی دیسک سخت، حافظه RAM ، حفره های امنیتی و خطاهای رجیستری انجام می دهد.
زمانی که Analysis سیستم به پایان رسید گزارش کلی سیستم نمایش داده می شود در صورت تمایل به کسب جزئیات بیشتر بر روی دکمه View Detail کلیک کنید.
شما می توانید مشکلات گزارش شده را شخصا رفع کنید و یا با فشار دکمه Fix Errors از System Checker بخواهید مشکلات را رفع کند. برای این کار می بایست 9.95 دلار هزینه کنید. در واقع یافتن مشکلات مجانی است ولی برای حل آنها می بایست حدود 10 دلار هزینه کنید.
نرم افزار رایگان SpeedFan دمای مادربرد، دیسک سخت و پردازنده را اعلام می کند و در صورتی که دما بیش ازحد بالا باشد به شما هشدار می دهد. این امر از بروز مشکلات جدی دیگر جلوگیری می کند
آزاد سازی فضای دیسک سخت توسط نرم افزار SpaceSniffer
اگر با محدودیت فضای ذخیره سازی روبرو هستید و می خواهید فایل هایی با حجم های زیاد را حذف کنید، نرم افزار رایگان Space Sniffer در شناسایی فایل های حجیم به شما کمک می کند.
در این نرم افزار فایل های حجیم به شکل جعبه های بزرگتر نمایش داده می شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد فایل های مختلف تنها کافی است برروی جعبه مربوطه کلیک کنید تا جزئیات آن نمایش داده شود.
نمایش اطلاعات مختلف سیستم زمانی که به اطلاعات ساده یا مهم سیستم خود نیاز داری، یا کسی درباره کارت گرافیک، میزان حافظه و ... از شما سئوالی بپرسد شما از چه طریقی به سئوالات پاسخ می دهید؟
System Information for Windows یا SIW این اطلاعات را به همراه جزئیات کامل سخت افزار، شبکه و نرم افزار در اختیار شما قرار می دهد، شما می توانید اطلاعات اعلام شده توسط این نرم افزار را بصورت HTML و یا فایل متنی خروجی بگیرید
اگر کار کردن با SIW برایتان مشکل است و بدنبال جزئیات کمتری هستید نرم افزار رایگان Speccy نیز مناسب است.
اندازه گیری دمای کامپیوتر !
نرم افزار رایگان SpeedFan دمای مادربرد، دیسک سخت و پردازنده را اعلام می کند و در صورتی که دما بیش ازحد بالا باشد به شما هشدار می دهد. این امر از بروز مشکلات جدی دیگر جلوگیری می کند.
اگر نرم افزاردر حال اجرا باشد تنها با قرار گرفتن اشاره گر ماوس بر روی آیکون آن در System Tray ، اطلاعات دمای قطعات مختلف سیستم نمایش داده شوند.
Speccy که در قسمت پیش معرفی شد نیز دمای سخت افزارهای مختلف را نمایش می دهد
اگر با محدودیت فضای ذخیره سازی روبرو هستید و می خواهید فایل هایی با حجم های زیاد را حذف کنید، نرم افزار رایگان Space Sniffer در شناسایی فایل های حجیم به شما کمک می کند
جست و جوی نرم افزارهای مشکل دار
اگر از ویندوز7 و یا ویستا استفاده می کنید می توانید از نرم افزار داخلی این سیستم عاملها به نام Reliability Monitor استفاده کنید.
این ابزار، نرم افزارهایی که بیشترین مشکلات را داشته باشند را شناسایی می کند. برای اجرای این ابزار در جعبه جستجو منوی Start و یا Run دستور:
Perfmon
را وارد کنید. زمانی که پنجره نرم افزار باز شد برروی Weeks کلیک کنید. سپس برروی نمودار نمایش داده شده هفته مورد نظر خود را انتخاب کنید. در قسمت پایین، لیست نرم افزارهایی که دچار مشکل شده اند نمایش داده می شود. اگر یک نرم افزار مرتبا در لیست تکرار شده به فکر جایگزین برای آن باشید.
محاسبه زمان خود در استفاده از نرم افزارهای مختلف
نرم افزار Personal Activity Monitor به شما گزارش می دهد که چه میزان از وقت خود را صرف استفاده از هر نرم افزار کرده اید. بعنوان مثال اگر این نرم افزار را در محل کار خود نصب کنید و به جای کار کردن با نرم افزار های Excel و یا Word بیشتر از مرورگر وب استفاده نمایید مشخص می شود که بیشتر زمان خود را در شبکه های اجتماعی و مرور صفحات وب صرف کرده اید.
یکی از ویژگیهای جدیدی که در ویندوز 8 وجود دارد «صفحه قفل» یا «Lock Screen» است. این صفحه که به هنگام ورود به حساب کاربری در ویندوز نمایش داده میشود در درجه اول برای صفحات نمایش لمسی بهینه شده است. در این صفحه علاوه بر یک تصویر پشتزمینه، اطلاعاتی نظیر تاریخ، زمان و اطلاعرسانیهایی در خصوص سیستم به چشم میخورد. با وجود زیبا بودن این صفحه، وجود آن باعث افزایش مراحل مورد نیاز برای ورود به حساب کاربری در ویندوز خواهد شد. در صورتی که دوست دارید دیگر این صفحه را نبینید و آن را غیرفعال کنید در این ترفند به نحوه انجام این کار خواهیم پرداخت.
بدین منظور:
ابتدا کلیدهای ترکیبی Win+R را فشار داده و در محیط Run عبارت gpedit.msc را وارد نمایید (این کار را میتوانید در صفحه Start نیز صورت دهید).
اکنون در پنجره Local Group Policy Editor از قسمت سمت چپ پنجره به مسیر Computer Configuration\Administrative Templates\Control Panel\Personalization بروید.
حال از قسمت دیگر پنجره بر روی Do not display the lock screen دوبار کلیک کنید.
در پنجره جدید باز شده گزینه Enabled را انتخاب کرده و OK کنید.
اکنون اگر یکبار از حساب کاربری خود خارج شوید خواهید دید به هنگام ورود مجدد، به جای صفحه Lock مستقیماً وارد صفحه Login به ویندوز خواهید شد.
پس از نصب ویندوز ۸ یکی از مشکلاتی که حتماً با آن روبرو شده اید ، مشکل تایپ فارسی بوده است. بیشتر کاربران پس از اضافه کردن زبان فارسی به قسمت زبان های قابل استفاده با صفحه کلید ویندوز متوجه می شوند که در صفحه کلید استاندارد فارسی سیستم عامل ویندوز ۸ تعدادی از حروف فارسی مثل “پ” ، “ژ” ، “گ” و … جابه جا شده اند و در هنگام تایپ این جابجایی حروف مشکل ساز است. در این آموزش به چگونگی رفع مشکل تایپ فارسی در ویندوز ۸ میپردازیم.
چگونگی اضافه کردن زبان فارسی در ویندوز ۸
ابتدا بهتر است برای اینکه با چگونگی اضافه کردن زبان فارسی برای تایپ در ویندوز ۸ توسط صفحه کلید آشنایی پیدا کنید نگاهی به مراحل این کار بیندازیم. در زیر مراحل انجام این کار یک به یک نمایش داده شده است.
۱. در گوشه پایینی راست تصویر کلیک سمت راست کنید و گزینه Control Panel را از منوی مخفی باز شده انتخاب کنید.
۲. در پنجره Control Panel از قسمت “Clock, Language, and Region” گزینه add a language را انتخاب کنید.
۳. در صفحه باز شده با کلیک بر روی دکمه add a language لیست زبان های موجود برای استفاده به عنوان صفحه کلید در ویندوز ۸ نمایش داده می شود. تنها کافی است گزینه Persian ( فارسی ) را انتخاب کرده و بر روی دکمه Add در پایین صفحه کلیک کنید.
با انجام مراحل بالا زبان فارسی به صفحه کلید های قابل استفاده در هنگام تایپ ویندوز شما اضافه می شود که با استفاده از دکمه میانبر Ctrl + Shift در هنگام تایپ می توانید از این زبان استفاده کنید. اما همانطور که گفتیم در این صفحه کلید فارسی که در پایین نیز مشاهده می کنید تعدادی از حروف فارسی جابهجا شده اند که طریقه رفع این مشکل را در پایین می توانید ببینید.
تغییر صفحه کلید فارسی ویندوز ۸ به حالت قبلی
اما برای اینکه حروف جابهجا شده در صفحه کلید فارسی ویندوز ۸ به حالت قبلی خود که در ویندوز ۷ و نسخه های قبلی ویندوز بوده اند برگردد ، مراحل زیر را انجام می دهیم.
۱. از Control Panel ویندوز گزینه Change input methods که در زیر گزینه ”Clock, Language, and Region” نمایش داده می شود را انتخاب کنید.
۲. در پنجره ظاهر شده بر روی گزینه options زبان فارسی کلیک کنید.
۳. در پنجره ظاهر شده بر روی گزینه Add an input method کلیک کنید و سپس گزینه Persian را انتخاب و بر روی دکمه Add کلیک کنید.
۴. در مرحله آخر نیز کافی است گزینه Persian Standard با کلیک بر روی گزینه remove از لیست input method حذف کنید و بر روی دکمه Save کلیک کنید.
همانطور که حتماً متوجه شده اید مشکل اصلی در هنگام تایپ با زبان فارسی در نسخه جدید مایکروسافت ویندوز input method جدیدی است که توسعه دهندگان این بخش با نام Persian Standard تولید کرده اند که البته در صورتی که بخواهید می توانید از همین صفحه کلید نیز استفاده کنید. توجه داشته باشید که برای استفاده از نیم فاصله برای نوشتن کلماتی مانند “میدانم” بجای “می دانم” نیر در هر دو نوع صفحه کلید فارسی ویندوز ۸ می توانید از کلید Shift + Space برای درج نیم فاصله استفاده کنید.
چنانچه از ویندوز 7 برای جستجوهایتان استفاده میکنید، حتما تا به حال متوجه شدهاید که عمل جستجو در این سیستمعامل بسیار کند صورت میگیرد. علاوه بر این مورد، پس از جستجو به نتایج دلخواه و مورد علاقهتان نمیرسید. در این مقاله به بررسی چند راهکار برای بهترکردن روند جستجو در داخل ویندوز میپردازیم . بد نیست بعضی از این موارد را امتحان کنید تا به نتایج بسیار متفاوتتری برسید:
برای مدت زمان بسیار طولانی یکی از راههای جستجو، بازکردن پنجره ویندوز اکسپلورر و تایپ عبارت مورد نظر در مستطیل مربوط به آن بود. در این روش شما بندرت نتایج دلخواهتان را میتوانید پیدا کنید. نرسیدن به نتایج دلخواه به این دلیل است که جستجوگر در ویندوز تنها به جستجو در داخل پروندههایی که شما در آنها قرار میگرفتید، بود و کل رایانه را زیر و رو نمیکرد. برای مثال اگر شما پنجره libraries را باز نگه داشته بودید و قصد یافتن موضوع موردنظرتان را داشتید، جستجو تنها در همین پنجره باز انجام میگرفت و دیگر فایلها مورد بررسی قرار نمیگرفت، ولی راهحل پیشنهادی ما به شما این است که چنانچه مطمئن نیستید فایل موردنظرتان دقیقا در کدام قسمت ذخیره شده، منوی start را باز کنید و عمل جستجو را از آن قسمت آغاز کنید. با این کار کل فایلها، فولدرها و برنامههای موجود داخل رایانهتان برای یافتن عبارت مورد نظر بررسی خواهد شد. در ضمن اگر میخواهید نتایج بهتر و دقیقتری به دست بیاورید، با کلیک روی See More Results پنجره دربردارنده نتایج بیشتر را باز کرده و محتویات آن را مشاهده کنید. اگر فکر میکنید از طریق جستجوگر ویندوز میتوانید این مسیر را در زمان کوتاهتری طی کنید، باید بگوییم که کاملا در اشتباه هستید.
جستجوی محتویات فایلها
به صورت خودکار ویندوز، محتویات فایلهایتان را جستجو خواهد کرد؛ یعنی چنانچه عبارت موردنظرتان در یک پرونده قرار دارد ولی اسم فایل آن دقیقا مشابه آن عبارت نیست، در نتایج حاصل از جستجو، آن پرونده را خواهید دید. این شیوه از جستجو همیشه شما را به نتایج دلخواه نمیرساند، بنابر این بهتر است پنجره جستجوی ویندوز را باز کنید و به قسمت organize بروید. در بخشFolder and Search Options سراغ search tab بروید. سپس عبارت موردنظرتان را در گزینه Always search file names and contents وارد کنید.
البته این را اضافه کنیم که این راهکار برای برخی کاربران چندان مناسب عمل نمیکند، زیرا آنها را به نتایج دلخواهشان نمیرساند. برای بهتر شدن نتایج مورد نظر این دسته از کاربران بهتر است بعد از انجام تمام موارد بالا، در مرحله پایانی دومین گزینه را انتخاب کنند؛ چرا که این روش کل محتویات و اطلاعات و تمام فایلهای موجود در حافظه را زیر و رو کرده تا مطلب مورد نظر را پیدا کند. به همین دلیل به نظر میرسد این، همان روشی است که به دنبال آن هستید، پس پیشنهاد میکنیم این روش را حتما یکبار به صورت آزمایشی انجام دهید و نتایج به دست آمده را مشاهده کنید.
سایتِ بدون سئو، مثل انسانی است که تهِ چاهی تاریک گیر افتاده و هرچقدر فریاد میزند کسی صدایش را نمیشنود. با رعایت نکات سئو است که میتوانید سایتتان را از این چاه عمیق نتایج گوگل درآورید و صدایش را به گوش کاربرانی که به پیگیری مطالب شما هستند برسانید. در مقالۀ امروز امروزین از اینکه سئو چیست و چرا اهمیت دارد آغاز میکنیم، سپس به بررسی تکنیکهای مختلف سئو (یعنی کلاه سفید، کلاه سیاه و کلاه خاکستری) میپردازیم، در پیوسته با سئوی داخلی و خارجی و نکات مهم هر کدام آشنا میشویم. در واپسین،انجام لیستی از الگوریتمهای مهم گوگل را آوردهایم و یک فایل چکلیست سئو برای شما آماده کردهایم.
پیشنهاد میکنم همین حال که یا پس از مطالعۀ این نوشتار چکلیست سئو که در فرجام برای شما گذاشتهایم را دانلود کنید و بهینه سازی موتورهای جستجو اگر امکانش بود پرینت بگیرید. با این چکلیست میتوانید به چهره منظم کارهای سئوی سایتتان را سپریدن دهید و بعد از پایان هر تقسیم آن را علامت بزنید.
سئو چیست؟
اجازه دهید یک راست بروم سر ریشه-بن-بیخ مطلب و تعریف سادۀ سئو (SEO) را به شما بگویم. کلمۀ SEO از کنار هم پیمان دادن حروف اول کلمات Search Engine Optimization گرفته شده است. Search Engine Optimization یعنی چه؟ یعنی:
" بهینه سازی برای موتورهای جستجو "
بهینه سازی برای موتورهای جستجو، به مجموعهای از تاکتیکها و دستورالعملها گفته میشود که اگر بهدرستی سپریدن شوند منجر به بهتر شدن جایگاه سایت در موتورهای جستجو (به خصوص گوگل) و افزایش بازدید سایت و هدایت ترافیک اغلب میشوند.
چرا سئو اهمیت دارد؟
روز به روز به شمار کاربرانی که از راه گوگل نیازهایشان را جست و جو می کنند، اضافه میشود. بر بنیاد احصاء رسمی سایت گوگل روزانه چیزی حدود 3.5 میلیارد سرچ در گوگل اتمام میشود. اکنون آسان میتوانیم درک نماییم که چرا بیل گیتس میگوید که "اگر کسب و کار شما در اینترنت حضور ندارد، به زودی از صحنۀ روزگار حذف خواهید شد."
انتخاب نوع فایل برای جستجوی محتویات
حالا که میتوانید حتی داخل محتویات فایلهایتان را نیزجستجو کنید، حتما تا به حال متوجه شدهاید که جستجوی برخی از فایلها به آسانی صورت نمیگیرد. به بیان دیگر، چنانچه شما عبارت موردنظرتان را برای انجام عمل جستجو تایپ کرده باشید، ویندوز سراغ فایلهای خاص نمیرود؛ برای مثال فایلهایی از نوع conf. و sh. به هیچ عنوان مورد بررسی قرار نمیگیرد. این کار یعنی عملیات جستجویتان ناقص انجام میشود. برای حل این مشکل و پیدا کردن فایل و تمام محتویات موجود در آنها، به منوی Start بروید و سپس عبارت Indexing options را جستجو کنید. اولین نتیجه بهدست آمده را انتخاب کنید، سپس روی دکمه جستجوی پیشرفته کلیک کنید. در تب مورد نظر میتوانید نوع جدید فایلهایتان را انتخاب کنید. نتایج بهدست آمده از این متد جستجو برای شما بسیار فوقالعاده خواهد بود، چرا که در این روش ریز پروندههای موجود در رایانهتان بررسی میشود و در دسترس شما قرار خواهد گرفت. چنانچه علاقه نداشته باشید نوع خاصی از فایلها را بررسی کنید، میتوانید نوع فایل مورد نظرتان را از آن قسمت پاک کنید.
فهرست تمام فولدرها
ویندوز به صورت خودکار تشخیص میدهد که شما قصد دارید فهرست فولدرهای موجود در کدام قسمتها را مشاهده کنید. این، یعنی داخل Start Menu، Users folder و فایلهای آفیستان عمل جستجو انجام میگیرد؛ پس اگر شما فولدر جدیدی را به قسمت User folder اضافه کردهاید یا مطلب مورد استفادهای را در درایوتان قرار دادهاید، میتوانید نام آن فولدر را به یکی از دو روش زیر به فهرست اسامیتان اضافه کنید. در هر حال این را هم بخاطر داشته باشید که هرقدر تعداد این فولدرها بیشتر شود، زمان لازم برای انجام جستجوی داخل ویندوزتان بیشتر خواهد شد. پس کل درایو c رایانهتان را برای انجام جستجو انتخاب نکنید، بلکه فایلهای مورد نظرتان را با دقت انتخاب کنید تا هم عمل جستجو سریعتر انجام گیرد و هم نتایج بهدست آمده بیشتر به دردتان بخورد.
آسانترین راه، اضافه کردن مطالب مورد نظر به قسمت library تان است؛ زیرا ویندوز خود به خود نام فایلهای موجود در این قسمت را فهرستوار ارائه خواهد کرد. پس یا یک کتابخانه جدید ایجاد کنید یا به قسمت Properties بروید تا بتوانید فولدرهای جدید به آن اضافه کنید. بنابراین خواهید دید که آن فولدر به صورت خودکار به فهرست تان اضافه خواهد شد.
راهحل دیگر رفتن به قسمت Indexing option و کلیک روی دکمه Modify برای اضافهکردن فولدر جدید به فهرست است.
تایپ در قسمت جستجو با انجام عمل فیلتر
اگر میخواهید محتویات فولدری خاص را جستجو کنید، جستجو داخل باکس مخصوص به ویندوز اکسپلورر فیلترهای خاص را برایتان ایجاد میکند. برای نمونه فیلترهایی چونData Modified، Kind و Type میتوانند برای داشتن جستجویی کامل به کارتان بیاید، البته این فیلترها با توجه به نوع فایلی که مدنظرشماست، تغییر میکند. اگر فیلتری را لازم دارید که در این قسمت موجود نیست، میتوانید نام فیلتر مورد نظر را در آن تایپ کنید. این روش مشابه متد جستجو در گوگل است، یعنی میتوانید از عبارتهایی مانند And و Or یا دیگر کلمات مشابه آنها استفاده کنید.
کی از کارهایی که کلیه کاربران هر از گاهی خواسته یا ناخواسته به سراغ آن میروند ، نصب نسخه های مختلف ویندوز است. به دید بسیاری از افراد نصب ویندوز یک پروسه خشک و تکراری است و در هنگام نصب آن تنها میتوان صبر کرد تا کار به اتمام برسد. اما شاید برایتان جالب باشد که بدانید در هنگام نصب ویندوز و عبور از مرحله اولیه ، شما میتوانید در حین نصب به گشت و گذار در محیط CMD هم بپردازید! این کار وقتی بسیار به کمک شما میاید که به فرض هنگام نصب از شما درخواست شماره سریال شود و شماره سریال داخل فایل متنی داخل خود CD نصب ویندوز باشد ، با این جا میتوانید همان موقع فایل متنی خود را باز کرده و سریال را بخوانید. همچنین شما قادر خواهید بود فایل های exe را نیز اجرا کنید ، بدین معنی که به هنگام نصب ویندوز شما میتوانید نرم افزارهای جانبی را نیز به شکل همزمان بر روی سیستم خود نصب کنید.
بدین منظور:
پس از عبور از مراحل اولیه و انتخاب درایو ها و رستارت سیستم ، شما میتوانید با فشردن دو کلید Shift و F10 به شکل همزمان وارد محیط CMD شوید.
با استفاده از این محیط کلیه عملیات اجرایی فوق را میتوانید صورت دهید.